Aankondiging herbestemming Mariakerk

Op Moederdag zingen jong en oud samen in de Mariakerk
10 mei 2023
Weekend 10/11 juni: drie feesten, drie vieringen
6 juni 2023
Op Moederdag zingen jong en oud samen in de Mariakerk
10 mei 2023
Weekend 10/11 juni: drie feesten, drie vieringen
6 juni 2023

Aan het einde van de feestelijke eucharistieviering op Pinksterzondag, waarin vijf volwassenen het sacrament van het H. Vormsel ontvingen, hield onze vicevoorzitter Bert Jan Rozestraten een toespraak. Hierin bracht hij de aanwezige parochianen op de hoogte van de stand van zaken met betrekking tot de toekomst van de beide kerkgebouwen in de parochie. Hij zei o.a. dat het onmogelijk is om de twee kerken, die op korte afstand van elkaar gelegen zijn, naast elkaar te laten voortbestaan en dat er dus een keuze gemaakt moet worden welk gebouw open zal blijven. Een onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat de Mariakerk de beste mogelijkheden heeft om een nieuwe bestemming te krijgen en dat dit gebouw dus binnen een aantal jaren aan de eredienst onttrokken zal worden.

Zolang er nog geen nieuwe bestemming is gevonden, zal de Mariakerk nog in gebruik blijven en zullen de vieringen van zaterdagavond en zondagochtend nog om en om in de beide kerken gevierd worden.

Ten slotte bad Bert Jan Rozestraten een gebed dat de bisschop Hendriks voor onze parochie gemaakt heeft en waarin gevraagd wordt om een goede toekomst van onze parochie.

Lees de hele toespraak

Lader Bezig met laden...
EAD logo Duurt het te lang?

Opnieuw laden Laad het document opnieuw
| Open Openen in nieuwe tab

Download [198.89 KB]

.