In het geloof schieten woorden vaak tekort om uit te drukken wat ons bezielt. Gelukkig hebben we de gave van de muziek gekregen. In de liturgie zingen en spelen we voor de Heer. In onze parochie leveren meerdere koren, elk met een eigen repertoire en stijl en een aantal cantors (“voorzangers”) een waardevolle bijdrage  aan de liturgie. En iedere kerkganger is uitgenodigd om mee te zingen met de liederen, de acclamaties en de refreinen.

De koren van onze parochie stellen we hier graag aan u voor.

Mariakoor

Dit koor verzorgt de muzikale omlijsting van vieringen met één- en meerstemmige Nederlandse gezangen op zaterdagavond in de Mariakerk, alsmede tijdens hoogfeesten, uitvaarten en andere bijzondere vieringen.
Het koor repeteert op donderdagavond in de Esplanadezaal van de Mariakerk.

Dirigent: Leo Berends
Organist: Jos Herfs

Contactpersoon: Lidy Bosch

Laurentiuskoor

Het Laurentiuskoor verzorgt de muzikale omlijsting van de vieringen in de Laurentiuskerk op zondagmorgen, op hoogfeesten, bij uitvaarten en bij andere bijzondere vieringen. Het koor treedt op in drie formaties:

  • dameskoor
  • herenkoor
  • gemengd koor

Tijdens de hoogfeesten wordt het koor versterkt door een aantal ‘meezingers’: ze oefenen dan zelf thuis het repertoire en doen ook een aantal keren mee met de repetities.

Het repertoire omvat meerstemmige Latijnse missen en motetten, maar ook een groot aantal Nederlandse gezangen. Daarnaast zingt het herenkoor ook Gregoriaans: het oude eenstemmige kerkmuziekrepertoire met eigen gezangen voor iedere zon- en feestdag en voor de uitvaart (Requiem).

Het koor repeteert op dinsdagmiddag in de Laurentiuskerk. Als er ‘meezingers’ meedoen, wordt daarnaast ook op vrijdagavond gerepeteerd.

Dirigent: Bert Stolwijk
Organisten: Kees van Unen en Jos Herfs

Contactpersoon: Betty Frankemölle

Intermezzo

Het koor Intermezzo verzorgt, begeleid door een combo, viermaal per jaar de zang tijdens een eucharistieviering in één van onze kerken. Het internationale repertoire bestaat voornamelijk uit Italiaanse, Spaanse en Engelse liederen waaronder ook de vaste liturgische gezangen. Intermezzo is in 2011 opgericht als projectkoor voor mensen die vanwege hun werk of de zorg voor kinderen niet het hele jaar wekelijks kunnen repeteren. Per viering wordt er vijf à zes achtereenvolgende maandagavonden gerepeteerd van 19.30 tot 21.30 uur of van 20.00 tot 22.00 uur. Om 19.45 uur staan de  koffie en thee al klaar! De meeste leden zijn dertigers en veertigers. Door haar eigen geluid en samenstelling is Intermezzo complementair aan de andere parochiekoren en fungeert ze als middenkoor tussen het jongerenkoor van de JKH en het Laurentius- en Mariakoor.

Dirigent: Bert Stolwijk
Contactpersoon: Sindo Nuñez Queija

Jeugdkoor ‘De Heemsklokjes’

Zie de kinderpagina.

Jongerenkoor JKH

Zie de jongerenpagina.

 

Organisten

Onze parochie kan een beroep doen op een aantal organisten voor de begeleiding van de koren, maar ook voor de vieringen waarin een cantor zingt en er meer samenzang is. Naast hun functie als begeleider van de zang, omlijsten de organisten de vieringen met passend orgelspel.

  • Jos Herfs
  • Adriaan van Lunenburg
  • Serge Makarchev
  • Jan Mooy
  • Kees van Unen