Zilveren Gregoriusmedaille voor Thea Baltus en Betty Frankemölle

Bisschoppen: nog geen samenzang, wel meer koorzangers mogelijk
24 juni 2021
Pastoor Van der Linden 90 jaar!
10 juli 2021

Maandag 5 juli was het (bijna) complete Laurentiuskoor na lange tijd weer bijeen voor een ontmoetingsavond. Al 16 maanden is het niet mogelijk om als volledig koor te repeteren of te zingen in de liturgie. Hoewel er op zondagochtend regelmatig gezongen wordt door een deel van het koor (maximaal 12 zangers) is er toch behoefte om elkaar in een groter verband te ontmoeten. Door de strenge coronamaatregelen was dat lange tijd niet mogelijk, maar gelukkig kon het op 5 juli dan toch doorgaan.

Na een woord van welkom door voorzitter Jan Bruin werd er gebeden voor het koor en voor de parochie en met name ook voor de zieken en de overledenen. Daarna werd het gouden bruidspaar Ben en Ans Lammers toegezongen. Beiden zijn zeer actief in de parochie en met name ook voor het Laurentiuskoor.

Het hoogtepunt van de avond was echter de uitreiking van de zilveren medaille van de Nederlandse Sint-Gregroriusvereniging aan Thea Baltus en Betty Frankemölle die beiden 25 jaar koorlid zijn. Thea is lange tijd actief geweest als penningmeester van het vroegere Dameskoor en Betty verzorgt al geruime tijd met veel inzet het secretariaat van het Laurentiuskoor. in de coronatijd zorgt ze dat de koorleden via een nieuwsbrief regelmatig op de hoogte gehouden worden van het wel en wee binnen het koor en de parochie en zich zo betrokken blijven voelen.

Thea en Betty, van harte proficiat met deze welverdiende onderscheiding!

Overigens heeft het koor Intermezzo ook een ontmoetingsavond gehouden. Dat was een week eerder, op maandag 28 juni. Onderdeel van die avond was een korte zangsessie in de Mariakerk, waarbij de koorleden zich verspreidden over de gehele kerk en o.a. de Magnificat-canon van Taizé zongen. Ook pastoor Kaleab en diaken Jaider zongen enthousiast mee. Het was heerlijk om weer even samen te mogen zingen.

Intermezzo hoopt – als de coronasituatie het toelaat – op zondag 10 oktober (10-10) zijn 10-jarig bestaan te vieren.