Vieringen Goede Week en Pasen in coronatijd

De eerste Nieuwsbrief verschenen
16 maart 2021
Vicaris Bruggink gepromoveerd in de theologie
26 maart 2021

Vorig jaar, aan het begin van de coronapandemie, was het helaas niet mogelijk om de Goede Week en Pasen te vieren in onze kerken. Wie kon toen bedenken dat het ook nu nog steeds niet mogelijk zal zijn om iedereen die deze belangrijke dagen voor ons geloof met velen samen te beleven? We zullen helaas niet meer dan 30 personen per viering kunnen toelaten, uitgezonderd degenen die een functie vervullen in de liturgie. Dat betekent dat veel anderen de vieringen alleen via de livestream kunnen meemaken.

Palm- en passiezondag
 • Zaterdag 27 maart, 19.00 uur: Eucharistieviering in de Laurentiuskerk (aanmelden kan hier)
 • Zondag 28 maart, 11.00 uur: Eucharistieviering in de Laurentiuskerk (aanmelden kan hier)
 • Zondag 28 maart, 11.00 uur: Eucharistie-/Gezinsviering in de Mariakerk (alleen voor jonge kinderen en hun ouders, die daarvoor een uitnodiging krijgen)

N.B. 1: Voor hen die niet in de gelegenheid zijn om één van de vieringen op Palmzondag bij te wonen, zullen de gewijde palmtakjes, zo lang de voorraad strekt, in de Goede Week en de Paastijd nog verkrijgbaar zijn bij de ingang van de beide kerken.

N.B. 2: In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 maart begint de zomertijd en wordt de klok dus één uur vooruit gezet. 

Witte Donderdag tot en met Paasmaandag

Aanmelden voor de vieringen van Witte Donderdag (1april) t/m Paasmaandag (5 april) is mogelijk vanaf woensdag 24 maart 09.30 uur tot en met woensdag 31 maart 12.00 uur. U kunt zich dan voor meerdere vieringen tegelijk inschrijven, zodat u meer kans hebt om toegelaten te worden tot tenminste één van de vieringen.

De toewijzing van plaatsen zal worden bepaald aan de hand van het aantal inschrijvingen per viering en – bij meer dan 30 inschrijvingen – door loting. Zo hopen we zoveel mogelijk parochianen een eerlijke kans te geven om minstens in één van deze belangrijke vieringen aanwezig te zijn.

De volgende vieringen worden gehouden:

 • Witte Donderdag 1 april, 19.00 uur: Eucharistieviering in de Mariakerk
 • Goede Vrijdag 2 april, 15.00 uur: Kruisweg in de Laurentiuskerk
 • Goede Vrijdag 2 april, 16.00 uur: Kruisweg voor, door en met kinderen in de Mariakerk (alleen voor jonge kinderen en hun ouders, die daarvoor een uitnodiging krijgen)
 • Goede Vrijdag 2 april, 19.00 uur: Herdenking van het Lijden en Sterven van de Heer (Lijdensverhaal, Kruishulde, Communie) in de Mariakerk
 • Paaszaterdag 3 april, 19.00 uur: Paaswake in de Laurentiuskerk
 • Paaszondag 4 april, 11.00 uur: Eucharistieviering in de Laurentiuskerk
 • Paaszondag 4 april, 11.00 uur: Eucharistieviering in de Mariakerk
 • Paasmaandag 5 april, 11.00 uur: Eucharistieviering in de Mariakerk

Als u zich via deze website aanmeldt, krijgt u weliswaar een bevestiging van uw aanmelding, maar dat betekent nog niet automatisch dat u toegelaten wordt. Pas op woensdag 31 maart ontvangt u tussen 12.00 en 13.00 uur bericht of en zo ja in welke viering(en) u een plaats krijgt.