Sponsoractie Wereldjongerendagen

IJs Bruin 55 jaar koorzanger
9 november 2022
Oud-pastoor Laurent overleden
17 november 2022

Op 20 november start het bisdom Haarlem-Amsterdam met de voorbereiding van Wereldjongerendagen. De Wereldjongerendagen is een evenement waarbij miljoenen jongeren over de hele wereld afreizen naar één stad om daar samen het geloof te vieren, elkaar te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken, het geloof te verdiepen en de paus te ontmoeten.

Lissabon

In de zomer van 2023 komen deze jongeren samen in de Portugese hoofdstad Lissabon. De voorbereidingen voor deze editie van Wereldjongerendagen zijn in volle gang. Vijf dagen lang kunnen jongeren verspreid over de hele stad deelnemen aan klein- en grootschalige culturele festivals, vieringen, muziekconcerten, ontmoetingen en theatervoorstellingen.

Het bisdom Haarlem-Amsterdam verzorgt een 14-daagse busreis. Deze reis is van 26 juli t/m 8 augustus 2023 voor alle jongeren van 16 t/m 30 jaar uit het bisdom Haarlem-Amsterdam. De busreis gaat langs verschillende steden: Parijs, Bayonne, Burgos, Fatima en eindigt in Lissabon. Op de terugweg wordt een bezoek aan Lourdes gebracht. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan op de site van Jong Bisdom Haarlem-Amsterdam: www.jongekerk.nl

Wijn en kaarsen

Teneinde de kosten van de reis wat te drukken heeft het bisdom Haarlem-Amsterdam een sponsoractie opgezet. Jongeren maar ook parochies kunnen flessen rode en witte wijn en noveenkaarsen verkopen. In Heemskerk is daarvoor op verzoek van het bisdom een depot aangehouden.

De wijn kost € 10,00 per fles, de prijs van de noveenkaarsen is € 7,50 per kaars. Mocht u belangstelling hebben voor deze producten en daarmee de reis vanuit ons bisdom naar de Wereldjongerendagen 2023 willen steunen, meldt dit dan even bij bertjanrozestraten@ziggo.nl Ook worden wijn en noveenkaarsen de komende maanden aan het einde van sommige vieringen verkocht.