Scholen bezoeken onze kerken

Samen vieren we de Goede Week en Pasen
8 april 2022
IJmond helpt Oekraïne
15 april 2022

In de twee weken voorafgaand aan Pasen ontvangen we in de katholieke kerken van onze regio weer veel kinderen van basisscholen. Dit jaar hebben we niet alleen de Laurentius- en Mariakerk geopend voor scholen, maar ook de Pancratiuskerk in Castricum, de O. L. V. Geboortekerk in Uitgeest en de Agathakerk in Beverwijk.

Diaken Jaider, Plar Casanova en Sindo Nuñez Queija hebben verschillende presentaties gemaakt, zodat van kleuters tot groep 8 ieder kind uitleg over de Goede Week op zijn eigen niveau krijgt. De kinderen reageren vooral heel enthousiast op de uitleg over Witte Donderdag en de heilige Eucharistie. Een van de kinderen mag ook even de bel laten rinkelen die tijdens een echte mis bij de consecratie wordt gebruikt. De kinderen vinden het geweldig! Ook wordt verteld dat de geconsacreerde hosties die over zijn, worden bewaard in het tabernakel (het “huisje” achter het altaar), waarbij de godslamp brandt, zodat we weten dat Christus zelf daar is.

Bij sommige scholen zijn wij op bezoek geweest, omdat ze geen vervoer naar de kerk konden regelen. Ook op die scholen had diaken Jaider pateen, kelk, ciborie en bel meegenomen, zodat de kinderen niets hoefden te missen!

Het is fijn dat er vanuit scholen zo veel belangstelling is voor het paasverhaal en voor het geloof dat in onze kerken beleefd en gevierd wordt!