Pastoor Ruben geïnstalleerd voor parochies van ‘De Heilige Familie’

Installatie van pastoor Ruben op 23 januari
14 januari 2022
Versoepelingen coronamaatregelen in de kerk
27 januari 2022

foto: Patrick Hudepohl

Met het afleggen van de ambtseed op het Evangelieboek en de bevestiging door de bisschop van Haarlem-Amsterdam is pastoor Ruben Torres op zondag 23 januari officieel zijn pastorale taak begonnen in de samenwerkende parochies van ‘De Heilige Familie’ in IJmond-Noord. Dit gebeurde tijdens een feestelijke eucharistieviering op de Zondag van het Woord van God, waarbij – vanwege de coronamaatregelen – slechts vijftig genodigden bij aanwezig mochten zijn.

De eucharistieviering is hier in zijn geheel terug te zien.

De homilie van Mgr. Jan Hendriks kunt lezen op zijn persoonlijk blog arsacal.nl

Met de aanstelling van de nieuwe pastoor bestaat het pastorale team van ‘De Heilige Familie’ (de parochies van Beverwijk, Castricum/Bakkum, Heemskerk, Uitgeest, Velsen-Noord en Wijk aan Zee) uit vier priesters en twee diakens. Daarnaast zijn er nog enkele priesters van buiten de regio die zo nodig assistentie verlenen.

Het pastorale team van ‘De Heilige Familie’ samen met Mgr. Hendriks. Links van de bisschop: pastoor Ruben Torres, diaken Marcel de Haas, pastor  Henk Niesten, Deken Floris Bunschoten en Father Mathew. Rechts van de bisschop: pastor Anton Overmars, em.-pastoor Jan van der Linden en diaken Jaider Chantre Sánchez. (Bron: arsacal.nl)

Meer foto’s volgen later.