Initiatief Palmzondag

H. Mis vanuit Uitgeest
21 maart 2020
Deken Ton Cassee
Emeritus deken/pastoor Ton Cassee overleden
30 maart 2020

Van de kindercatechesegroepen uit de regio:

Beste ouders en kinderen,

Jullie krijgen deze mail omdat jullie ingeschreven zijn in een of meer jeugdgroepen van de kerk.

Binnenkort is het Palmzondag en tevens het begin van de Goede Week. We willen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan en daarom delen wij met jullie dit idee.

Op Palmzondag worden normaal gesproken mooie Palmpasenstokken versierd met takjes die daarna in de kerk gezegend worden. Na afloop worden de Palmpasenstokken weggegeven door de kinderen aan oma’s en opa’s of aan ouderen die bijvoorbeeld ziek of eenzaam zijn. Helaas, zullen we het dit jaar niet samen in de kerk kunnen vieren. Wij hebben een alternatief bedacht voor de Palmpasenstok:

We denken dat het heel mooi zou zijn als veel kinderen de bijgesloten kleurplaat zouden downloaden, inkleuren en er een leuke boodschap voor een oudere op zouden schrijven en zelf met Palmzondag in de brievenbussen van ouderen zouden doen.

Er is hierover al gebeld met het RIVM. Om het helemaal veilig te overbrengen aan ouderen is het advies om de kleurplaat minimaal 1 à 2 dagen voor Palmzondag in te kleuren en klaar te maken (in een envelop of opgerold met een plakbandje/lintje) en ergens neer te leggen tot de dag zelf. En dan met gewassen handen in de brievenbussen te doen. Het RIVM vond dit een mooi idee om zo tegen de eenzaamheid van ouderen te helpen.

Het is ook de bedoeling dat de ouderen ook weten dat deze maatregelen zijn genomen. Misschien kunnen jullie het met een belletje vooraf uitleggen aan bijvoorbeeld een oude buurman of buurvrouw of een belletje naar een bejaardentehuis om dit uit te leggen.

We zouden het ook leuk vinden om een teller bij te houden. Zo weten wij van elkaar bij hoeveel ouderen zo’n leuk briefje aangekomen is! Willen jullie ons daarom laten weten of jullie meedoen en hoeveel kleurplaten de kinderen gaan rondbrengen? Een mailtje is genoeg!

Met vriendelijke groeten,

Pilar Casanova, namens de jeugdcatechesegroepen.

Palmpasenstok kleurplaat