Eerste H. Communie voor Maks en Julia

Sint Bavo onderscheiding voor Ad Heus
13 juni 2021
Bisschoppen: nog geen samenzang, wel meer koorzangers mogelijk
24 juni 2021

Zondag 20 juni was het feest in de Mariakerk. Tijdens een Eucharistieviering speciaal voor gezinnen hebben twee kinderen hun eerste Heilige Communie ontvangen.


Maks Witteman en Julia Pernal hadden meegedaan met alle voorbereidingen met de communicanten van 2020, maar op het laatste moment en door familieomstandigheden konden zij helaas niet samen met de andere kinderen hun eerste Heilige Communie ontvangen. Maks en Julia hebben daarom weer meegedaan met de communicanten van 2021, maar, in overleg met de ouders, hebben zij hun eerste communie afzonderlijk in een “gewone” viering mogen ontvangen. Maks en Julia zitten namelijk al in groep 7 en worden in september uitgenodigd om mee te doen met de vormselvoorbereidingen.


Ook waren we blij dat ons jeugdkoor “De Heemsklokjes”, na ruim een jaar, weer in een familieviering heeft gezongen. Ze hadden onder leiding van juf Marianne slechts drie keer kunnen repeteren en zij hebben het heel knap gedaan!
Dit was ook meteen de laatste gezinsviering voor de zomervakantie. Vanaf 10 september gaat het jeugdkoor weer repeteren en op zondag 20 september is de eerste gezinsviering van het nieuwe schooljaar. Kinderen die dan willen meezingen in het koor zijn van harte welkom!