BELANGRIJK: Tijdelijk geen weekendvieringen

BAVO-onderscheidingen voor kosters Cees Neeft en Jaap Wijte
27 september 2020
Kapelaan Teun Warnaar krijgt benoeming in Haarlem
23 oktober 2020

In verband met het aangescherpte Corona beleid voor onze regio is besloten om tot en met zondag 15 november 2020 geen vieringen in het weekend te houden. Het risiconiveau wordt op dit moment door de overheid beoordeeld als “zeer ernstig”. Wij vinden de nadelen om vieringen tot 30 personen te beperken op dit moment zwaarder wegen dan de voordelen van beperkt doorgaan.

Ook de geplande vieringen voor Allerheiligen (1 november) en Allerzielen (2 november) zullen geen doorgang vinden. Wel zal op 2 november het Laurentiuskerkhof open zijn van 09.00 uur tot 18.00 uur. De Laurentiuskerk is open van 18.00 uur tot 21.00 uur voor het opsteken van een kaarsje en persoonlijk herdenken. Nabestaanden van overledenen van het afgelopen jaar kunnen, gedurende de openingstijden van de kerk, een graflichtje voor hun dierbare ophalen in de Laurentiuskerk. Tijdens de openingstijden van de kerk kan dat graflichtje bij de Herdenkingskapel worden gezet of meegenomen worden naar huis, om het later op het graf van hun dierbare te zetten. Bezoekers worden verzocht zowel in de Laurentiuskerk als op het Laurentiuskerkhof een neus-mond masker te dragen.

De vieringen doordeweeks zullen worden gecontinueerd volgens het volgende schema:

  • Maandag (17.00 uur) – Eucharistieviering Laurentiuskerk
  • Woensdag (9.30 uur) – Eucharistieviering Laurentiuskerk
  • Woensdag (19.00 uur) – Eucharistieviering Mariakerk
  • Donderdag (09.00 uur) – Eucharistieviering Mariakerk
  • Vrijdag (15.00 uur) – Eucharistieviering Mariakerk

Het is niet nodig om u voor deze vieringen aan te melden.

Tweemaal per week wordt er een H. Mis uitgezonden. Zondagochtend vanuit verschillende kerken in de regio en woensdagavond om 19.00 uur vanuit de Mariakerk. De uitzendingen zijn live te volgen, maar ook achteraf te bekijken via het YouTube kanaal “Katholieke Kerk regio 0251” (zie voor meer informatie website parochie: www.laurentius-maria.nl).

Voorts zullen de Mariakerk (vrijdag 14.00 – 15.00 uur en zondag 15.00 – 17.00 uur) en de Laurentiuskerk (vrijdag 13.30 – 15.30 uur) open zijn voor gebed en/of het opsteken van een kaarsje.

Medio november zal de situatie opnieuw worden beoordeeld.

Wij menen dat in deze complexe tijd met bovenstaande maatregelen voldoende opvolging wordt gegeven aan de gezamenlijke noodzaak om het COVID-19 virus terug te dringen. Wij vertrouwen op uw begrip daarvoor.

 

Heemskerk, 16 oktober 2020

Het parochiebestuur