Afscheid van emeritus deken/pastoor Ton Cassee

Vieringen in de Goede Week
3 april 2020
Geen plantenverkoop voor Lourdes
15 april 2020

Gisteravond in de Mariakerk en vanmorgen in de Laurentiuskerk is in besloten kring afscheid genomen van emeritus deken en pastoor Ton Cassee. Heel graag hadden wij vanmorgen tijdens de afscheidsceremonie de Heilige Eucharistie willen vieren. Daarin vieren we immers het paasgeloof waardoor Ton in zijn leven zozeer gedragen werd: de levende Heer in ons midden. Vele parochianen en andere belangstellenden hadden graag bij de afscheidsceremonie van emeritus deken en pastoor Ton Cassee aanwezig willen zijn om hem een laatste groet te brengen. Helaas is dat door omstandigheden in deze tijd niet mogelijk.

Met de ondersteuning van RTV Heemskerk zijn vanmorgen in de Laurentiuskerk en het -kerkhof opnames van de afscheidsceremonie gemaakt. Deze opnames zullen op paaszaterdag 11 april a.s. om de twee uur worden uitgezonden op kanaal 42 van Ziggo en kanaal 1466 van KPN. De eerste uitzending start om 08.00 uur en de laatste uitzending begint om 22.00 uur. Voorgangers in deze afscheidsceremonie zijn Mgr. Hendriks, deken F. Bunschoten en pastoor K. Masresha.

Emeritus deken en pastoor Ton Cassee is begraven op het Laurentiuskerkhof. Wat mooi als nu tijdens de Goede Week maar ook daarna mag doorklinken: “onze herder blijft met ons verbonden!”

Heemskerk, 4 april 2020