Eerste Communie en Vormsel 2020

Eerste Communie

Vanaf september gaat de voorbereiding van start voor de Eerste Communie. Alle kinderen van groep 4 worden uitgenodigd om hieraan mee te doen. Ook kinderen die al in groep 5 zitten en door omstandigheden vorig jaar niet meededen zijn van harte welkom om zich aan te sluiten. Verder is het ook mogelijk voor de kinderen om tijdens het jaar gedoopt te worden mochten ze het Doopsel nog niet hebben ontvangen.

De voorbereiding op de Eerste Communie is regionaal: Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest. De voorbereidingsbijeenkomsten vinden plaats op zaterdagmiddag (voor kinderen die hun Eerste Communie zullen ontvangen in de Agathakerk in Beverwijk of de O.L.V. Geboortekerk in Uitgeest) en donderdagmiddag (voor kinderen die hun Eerste Communie zullen ontvangen in de Mariakerk in Heemskerk). De locatie voor deze bijeenkomsten is voor beide groepen de Esplanadezaal bij de Mariakerk, Spoellaan 1 in Heemskerk.

Aanmeldingsformulier Eerste H. Communie

Voor meer informatie: Brief uitnodiging Eerste Communie.

Vormsel

Ook gaat vanaf september de voorbereiding van start voor het Vormsel. Alle kinderen van groep 8 worden uitgenodigd om hieraan mee te doen. Ook kinderen die al in de eerste klas zitten en door omstandigheden vorig jaar niet meededen zijn van harte welkom om zich aan te sluiten. Elk jaar nodigen we de Bisschop uit om het Vormsel toe te dienen tijdens een feestelijke viering in één van de kerken in onze regio. De voorbereidingsbijeenkomsten vinden meestal plaats op woensdagavond in het Parochiecentrum bij de Laurentiuskerk in Heemskerk. Er vinden ook enkele bijeenkomsten plaats in de Klop, bij de O.L.V. Geboortekerk in Uitgeest. Ouders en kinderen zullen worden uitgenodigd op een informatieavond in september. Aanmelden en informatie bij Joke Hoogeland jhland@ziggo.nl of 0251-243970.

Aanmeldingsformulier H. Vormsel

Voor meer informatie: Brief uitnodiging H. Vormsel.

Namens de regionale werkgroepen van de Eerste Communie en het Vormsel,

Kapelaan Teun Warnaar