Installatie van pastoor Ruben op 23 januari

Gezinsviering op 16 januari
8 januari 2022
Pastoor Ruben geïnstalleerd voor parochies van ‘De Heilige Familie’
23 januari 2022

Hij is al sinds 13 december werkzaam in onze regio, maar op zondag 23 januari zal Ruben Torres officieel worden geïnstalleerd tot pastoor van de parochies in het samenwerkingsverband ‘De Heilige Familie – IJmond Noord’ (Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest, Velsen-Noord, Wijk aan Zee).
De installatie door onze bisschop, mgr. Hendriks, vindt plaats tijdens een plechtige eucharistieviering in de Mariakerk, die om 14.00 uur begint.

Alleen voor genodigden, wel livestream

Door de coronamaatregelen, waardoor er maximaal 50 bezoekers toegelaten mogen worden, zal deze viering helaas alleen voor genodigden toegankelijk zijn. Dat is heel spijtig, want eigenlijk zouden zoveel mogelijk parochianen de nieuwe herder in hun midden moeten verwelkomen. Van harte hopen we dat het niet lang meer duurt tot we in grote getalen bijeen kunnen komen rondom onze nieuwe pastoor. Van elke parochie zal een klein aantal afgevaardigden bij de installatie aanwezig zijn.
Iedereen kan de installatie rechtstreeks meebeleven via deze livestream.

Het liturgieboekje voor de viering kunt u hier downloaden.

Ook een eucharistieviering om 11.00 uur in de Mariakerk

Nu de installatie van pastoor Ruben alleen voor genodigden toegankelijk is, is besloten om op zondag 23 januari ook ’s ochtends om 11.00 uur een eucharistieviering te houden in de Mariakerk. Deze viering stond niet aangekondigd in de HELM van januari. Hierin zal pastoor Van der Linden voorgaan met assistentie van diaken Jaider.
Daarnaast is er op 23 januari ook de geplande viering om 11.00 uur in de Laurentiuskerk met pastor Overmars. Voor beide vieringen dient u zich nog aan te melden. Dat kan hier.
Voor de viering op zaterdag 22 januari om 11.00 uur hoeft u zich niet aan te melden.